Existuje jen jedna optimální velikost nafukovacího "motoráku" typu RIB, která v sobě skloubí jízdní komfort, prostor na palubě a přepravní hmotnost na přívěsu. Představujeme třetí generaci universálního člunu Adventure V-500.

Velká svými výkony

Vesta V-500 byla ve všech svých minulých variacích velice populární a mezi svými majiteli oblíbená a náležitě hýčkaná. Nyní se posouvá celá koncepce o úroveň dál, jelikož je zde mnohem více možností, které vám umožní cestovat pohodlněji a rychleji.

Nová architektura trupu udělala člun Adventure V-500 stabilnějším a jistějším. Již se nemusíte bát vysokých vln a nepřízně počasí, protože V-500 si s nimi hravě poradí.

A není to jen o výbavě. Nový model V-500 (od MY2017) dostal stejný typ laminátového trupu, jaký mají všechny větší čluny RIB Adventure. Trup je nyní širší pro větší stabilitu na vodě, vpředu s klasickým hlubokým "V" profilem pro snadné proříznutí vln - směrem k zadní části se však linie změkčují a na zrcadle končí tvarem rozevřeného "U".

Tento komplexní tvar trupu je výsledkem práce za pomocí digitálních nástrojů CFD, které přesně simulují reálné proudění vody a její obtékání kolem trupu. Díky tomu mohl Adventure navrhnout maximálně efektivní linie kýlu, které člun stabilizují ve vyšších rychlostech, dodávají mu vztlak, zlepšují akceleraci, snižují otřesy a rázy od vln a v neposlední řadě výrazně snižují spotřebu paliva.

Zcela originální koncepce modelování pomocí CFD nástrojů se již osvědčila během dlouhých let na velkých člunech a nyní tuto architekturu přejímá i V-500. Rychlá jízda je ve vlnách měkčí, komfortnější hlavně na delší vzdálenosti, v obrátkách a při manévrování je vše plynulejší, pohyb je mnohem elegantnější a snadněji předvídatelný. Díky "hybridnímu" tvaru kýlu "V-U" navíc není vyžadováno silnějších motorů, abyste plně naložený člun dostali rychle do skluzu. A naopak při užití silnějších agregátů není třeba speciálních úprav, aby byl člun vždy na slovo poslušný a ve velkých rychlostech opravdu stabilní a jístý, ať už se kolem vás děje cokoli. 

Pohodlí a bezpečnost

V-500 se pyšní zcela novou, mnohem hlubší a bezpečnější palubou opět po vzoru svých větších sester. Přepracována byla kotevní schránka a celá přídní část, aby se i zde dala rozmístit velká opalovací plocha Adventure Sundeck. Paluba zůstala stejně široká, ale díky zvýšení boku působí mnohem bezpečněji, což ocení všichni, kdo se vydávají na moře i v horším počasí, ale pak hlavně rodiny s menšími dětmi.

Jako první člun RIB od Adventure díky prostoru na palubě nabízí V-500 čtyři základní variace výbavy paluby: Sport, Mini-Lux, Luxury a Super-Lux. Většina konzol a sedaček Adventure jsou zcela nových tvarů, aby lépe odpovídaly požadavkům našich klientů a moredním trendům. V kombinaci s individuálním - zakázkovým - provedením nafukovacích válců, nakolik se každý člun vyrábí na objednávku konkrétnímu majiteli, máte nyní mnohem širší možnosti uzpůsobení vašeho motorového člunu svým specifickým přáním a požadavkům.

Nový balíček výbavy nafukovacího motorového člunu Adventure V-500, modelový rok 2017: SUPER-LUX.

Za pozornost stojí balíček SUPER-LUX, dříve dostupný jen u V-550 a větších člunů RIB. Set výbavy je tvořen novou odklápěcí konzolou řízení Adventure SL-1 a širokou sedačkou Adventure SLS-500SL, jejíž součástí je integrovaný nerezový rám pro povinné osvětlení. Řešení nejen působivé na pohled, ale i nesmírně výhodné jak ekonomicky, tak i množstvím nárokovaného místa na člunu. Konzola má samozřejmě možnost zabudování palivové nádrže a sedačka svou šířkou připomíná velké sofa, takže máte mnohem více úložného prostoru.

Zakázkové provedení člunu RIB Adventure V-500 HEAVY-DUTY s lodním motorem Evinrude E-TEC E75 DPGL

Nová je také nabídka volitelného vzhledu V-500, jemuž dominuje provedení HEAVY-DUTY s množstvím neklouzavých polepů různých barev, dvojitým obvodovým pásem s lištami na odrážení stříkající vody (tzv. suchá jízda) a kromě jiného několika přetlakovými ventily Leafiled A6. Barevné "klíny" a "stadiony" na nafukovacích válcích tak odlišují motorové čluny RIBs Adventure od většiny konkurence, navíc dodávají "měkkým" částem člunu větší odolnost a prodlužují životnost.

Jelikož se každý člun Adventure třídy RIBs vyrábí na objednávku svému konkrétnímu majiteli, je zde takřka nekonečné spektrum vzhledů, barev, provedení a konečného vybavení právě VAŠEHO člunu. To, co není možné udělat v továrně, přetavíme ve skutečnost my. Nechte se inspirovat bohatou galerií fotek realizovaných člunů a zvolte si provedení, které bude jedinečné a neopakovatelné. Kopie nepatří do filozofie značky Adventure, ani naší. 

Nafukovací motorový člun RIB Adventure V-500 EVO Luxury vybavíme přesně dle vašeho přání a způsobu použití

Základem spokojenosti jsou kvalitní materiály

Pokud jde o kvalitu zpracování a použité materiály, pak se nemusíte obávat - žádný krok zpět, žádné šetření nebo šizení se u Adventure již tradičně nekoná. Naopak byly zpřísněny normy na kvalitu laminátu a jeho odolnost, struktura paluby dostala nové vnitřní vrstvy pro delší životnost, laminátové kýly mají nyní ještě pevnější strukturu a zůstávají monolitní, bez užití dřeva ve strukturálních, nosných částech. Navíc je nyní možné vybírat i barvu laminátového gel-coatu, k němuž bude sladěna barva konzoly a sedačky. Volit můžete mezi tradiční bílou, praktickou šedou nebo extravagantní černou.

Materiál nafukovacích válců zůstává nezměněn, tj. základ nabídky tvoří německý HEYTex o hmotnosti 1200 g/m2, klasicky se zárukou 5 let na materiál, strojově svařované spoje horkým vzduchem a na práíci výrobce. Volitelně lze v případě náročnějšího prostředí, kde bude člun užíván, zvolit rovněž německý materiál Valmex 1450 g/m2, který je na verzích PROFESSIONAL doplněn balíčkem ochranných prvků na spodní straně válců a neklouzavých polepů na horní straně jako u verze HEAVY-DUTY. Vyztužená madla, odolnější vzduchové ventily a další drobnosti pak dotváří celek, jenž je určený především pro komerční účely, ale najde si příznivce i mezi jinými náročnějšími uživateli. A máte-li zájem o nesmrtelný člun, pak se nás zeptejte na materiály TPU boat od HEYTex - to pokud chcete kvalitnější materiál než ten nejdražší hypalon na trhu...

V neposlední řadě odpovídáme na klasický dotaz srovnání člunu RIB Adventure V-500 s laminátovým motorovým člunem. Žádný klasický laminátový člun nedisponuje takovou jízdní dynamikou a obratností, určitě ne v těchto cenových kategoriích a výkonnostních třídách, jednoduše díky jejich vysoké hmotnosti. Na tak vysoké rychlosti  v přímce se zpravidla také nedostanete, ať už jde o cestovní nebo maximální údaje. Další výhodou je také nižší hmotnost (třeba při přepravě), méně náročná údržba - přece jen každý dotek nemusí nutně znamenat škrábanec. V neposlední řadě je díky nižší hmotnosti zpravidla také spotřeba benzinu výrazně nižší. Přidejte ještě větší stabilitu díky nafukovacím plovákům a praktickou nepotopitelnost. Naprostá volnost kompletace je samozřejmá. Výsledkem je na míru majiteli vyrobený nebo upravený člun s širokým rozsahem použití a rozhodně to nemusí být jen nudný rekreační člun, dle vzoru v katalogu.

Principem člunu Adventure V-500 je individuální set-up

Na výběr máte z několika standardních setů s konzolemi v podobě verzí Sport, Mini-Lux, Luxury nebo Super-Lux. Tím však možnosti individuálního přizpůsobení V-500 nekončí, ale spíše začínají.

Na prostorné palubě člunu V-500 můžete mít dvě řady sedaček pro posádku a konzoli vpředu, pokud často cestujete ve více lidech. Kromě možnosti sólo sedaček pro kapitána a přídní opalovací plochy je možné člun dovybavit vestavěnou hrazdou pro tahání lyžařů nebo wakeboardistů.

Potřebujete-li jezdit i v noci, světla lze instalovat na nerezové rámy na zádi, kde si najdou místo i reproduktory nebo anténa GPS. Chcete mít elektricky ovládanou kotvu, žádný problém. Z nepřeberného množství volitelného příslušenství stojí za zmínku možnost instalace sprchy, sluneční stříšky bimini nebo přídní opalovací plochy Adventure Sundeck.

 

Nafukovací motorový člun RIB Adventure Vesta V-500 Super-Lux s lodním motorem Suzuki DF70 ATL. Jaký bude ten váš?

Zkrátka neváhejte nás oslovit a vyjádřit své požadavky na výbavu - zaměřujeme se na individuální úpravy člunů Adventure a vyrábíme příslušenství i na zakázku.

Detail

  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem. Ve výbavě s neklouzavými modrými polepy, tmavě modrou stříškou BIMINI (varianta uchycení na sedačce). Originální konzola a sedačky Adveture.
  • Nafukovací motorový člun RIB Adventure V-500 LUXURY - volitelné provedení neklouzavých polepů na nafukovacích válcích
  • Nafukovací motorový člun RIB Adventure V-500 LUXURY s konzoulou řízení WIND 2
  • Nafukovací motorový člun RIB Adventure V-500 LUXURY s konzolou řízení WIND-2 a sedačkou DOUBLE-SEAT
  • Nafukovací motorový člun RIB Adventure V-500 LUXURY
  • Nafukovací motorový člun Adventure V-500 je skvělý člun pro individuální úpravy a přání.  Zde vidíte Solo kapitánskou sedačku na člunu s homologovanou tyčí na tahání lyžaře. Kokpit člunu lze ale udělat prakticky jakýkoli.
  • Nafukovací motorový člun Adventure V-500 Heavy Duty Sail Trainer
  • Nafukovací motorový člun Adventure V-500 Heavy Duty Sail Trainer
  • Nafukovací motorový člun Adventure V-500 Heavy Duty Sail Trainer
  • Nafukovací motorový člun Adventure V-500 Heavy Duty Sail Trainer
  • Nafukovací motorový člun Adventure V-500 Heavy Duty Sail Trainer
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem. Ve výbavě s neklouzavými modrými polepy, tmavě modrou stříškou BIMINI (varianta uchycení na sedačce). Originální konzola a sedačky Adveture.
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem. Ve výbavě s neklouzavými modrými polepy, tmavě modrou stříškou BIMINI (varianta uchycení na sedačce). Originální konzola a sedačky Adveture.
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem. Ve výbavě s neklouzavými modrými polepy, tmavě modrou stříškou BIMINI (varianta uchycení na sedačce). Originální konzola a sedačky Adveture.
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem. Ve výbavě s neklouzavými modrými polepy, tmavě modrou stříškou BIMINI (varianta uchycení na sedačce). Originální konzola a sedačky Adveture.
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem. Ve výbavě s neklouzavými modrými polepy, tmavě modrou stříškou BIMINI (varianta uchycení na sedačce). Originální konzola a sedačky Adveture.
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem. Ve výbavě s neklouzavými modrými polepy, tmavě modrou stříškou BIMINI (varianta uchycení na sedačce). Originální konzola a sedačky Adveture.
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem. Ve výbavě s neklouzavými modrými polepy, tmavě modrou stříškou BIMINI (varianta uchycení na sedačce). Originální konzola a sedačky Adveture.
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem. Ve výbavě s neklouzavými modrými polepy, tmavě modrou stříškou BIMINI (varianta uchycení na sedačce). Originální konzola a sedačky Adveture.
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem. Ve výbavě s neklouzavými modrými polepy, tmavě modrou stříškou BIMINI (varianta uchycení na sedačce). Originální konzola a sedačky Adveture.
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem. Ve výbavě s neklouzavými modrými polepy, tmavě modrou stříškou BIMINI (varianta uchycení na sedačce). Originální konzola a sedačky Adveture.
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem. Ve výbavě s neklouzavými modrými polepy, tmavě modrou stříškou BIMINI (varianta uchycení na sedačce). Originální konzola a sedačky Adveture.
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem. Ve výbavě s neklouzavými modrými polepy, tmavě modrou stříškou BIMINI (varianta uchycení na sedačce). Originální konzola a sedačky Adveture.
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem. Ve výbavě s neklouzavými modrými polepy, tmavě modrou stříškou BIMINI (varianta uchycení na sedačce). Originální konzola a sedačky Adveture.
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem. Ve výbavě s neklouzavými modrými polepy, tmavě modrou stříškou BIMINI (varianta uchycení na sedačce). Originální konzola a sedačky Adveture.
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem. Ve výbavě s neklouzavými modrými polepy, tmavě modrou stříškou BIMINI (varianta uchycení na sedačce). Originální konzola a sedačky Adveture.
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem - možnost customizovaného polepu nápisů a evidenčních čísel. Více informací zde: http://prislusenstvi.motorboat.cz/nafukovaci-cluny/80-Evidencni-cislo-PVC/
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem - možnost customizovaného polepu nápisů a evidenčních čísel. Více informací zde: http://prislusenstvi.motorboat.cz/nafukovaci-cluny/80-Evidencni-cislo-PVC/
  • Nafukovací člun RIB V-500 s laminátovým kýlem - možnost customizovaného polepu nápisů a evidenčních čísel. Více informací zde: http://prislusenstvi.motorboat.cz/nafukovaci-cluny/80-Evidencni-cislo-PVC/
  • Nafukovací motorový člun RIB Adventure V-500 ve světle šedém provedení s šedými polepy.
  • Nafukovací motorový člun RIB Adventure V-500 ve světle šedém provedení s šedými polepy.
  • Nafukovací motorový člun RIB Adventure V-500 ve světle šedém provedení s šedými polepy.
  • Nafukovací člun RIB s laminátovým kýlem Adventure V-500 ve verzi Heavy Duty s výbavou SUPER LUX, kterou tvoří konzole řízení SL-1N a sedačka SLS-500SL.
  • Nafukovací člun RIB s laminátovým kýlem Adventure V-500 ve verzi Heavy Duty s výbavou SUPER LUX, kterou tvoří konzole řízení SL-1N a sedačka SLS-500SL.
  • Nafukovací člun RIB s laminátovým kýlem Adventure V-500 ve verzi Heavy Duty s výbavou SUPER LUX, kterou tvoří konzole řízení SL-1N a sedačka SLS-500SL.
  • Adventure Vesta V-500 Evolution Luxury má volitelné zbarvení, které tvoří neklouzavé polepy, na přání zákazníka trojité na každém boku. Motorový člun je vybavený lodním motorem Evinrude E-TEC E90DPL - pro rodinnou dovolenou jak dělaný.
  • Nafukovací motorový člun RIB Adventure V-500 HEAVY-DUTY ve výbavě SUPER-LUX
  • Nafukovací motorový člun RIB Adventure V-500 HEAVY-DUTY ve výbavě SUPER-LUX
  • Nafukovací motorový člun RIB Adventure V-500 HEAVY-DUTY ve výbavě SUPER-LUX
  • Nafukovací člun Adventure V-500 s lodním motorem Evinrude E-TEC o výkonu 75 HP, kompletace Evolution Luxury s jednoduchým nerezovým rámem
  • Nafukovací člun Adventure V-500 s lodním motorem Evinrude E-TEC o výkonu 75 HP, kompletace Evolution Luxury s jednoduchým nerezovým rámem
  • Nafukovací motorový člun RIB Adventure V-500 HEAVY-DUTY ve výbavě SUPER-LUX
  • Nafukovací motorový člun RIB Adventure V-500 HEAVY-DUTY ve výbavě SUPER-LUX s konzolou řízení SL-1, sedačkou SLS-500 s integrovaným nerez. rámem
Kontaktní údaje

Adresa

Zpráva

Zajímám se o

Technická specifikace člunu RIB's Adventure Vesta V-500

  • Délka ... 5,00 m
  • Šířka ... 2,17 m
  • Vnitřní délka ... 3,65 m
  • Vnitřní šířka ... 1,10 m
  • Průměr nafukovacích tub ... 0,51 m
  • Počet nafukovacích komor ... 5
  • Materiál nafukovacích tub (STD, EVO) ... HEYTex 1200 g/m2 - sv.šedý, červený
  • Jiné materiály HEYTex, Valmex a TPU volitelně
  • Hmotnost samotného člunu ... 240 kg
  • Nosnost, max. (vč. motoru) ... 787 kg
  • Počet osob ... 8
  • Max.výkon motoru ... 80 HP
  • CE kat. ... C
  • Záruka .. STD verze 5 let, ostatní verze 6 let

 

Součástí standardní výbavy člunu V-500 je pár plovoucích vesel, nožní pumpa, sada na opravy a uvazovací lano d=8m. Vše ve vaku na příslušenství.

Standardním materiálem nafukovacích válců je HEYTex® o boat H 5559, 1200 g/m2, který je dostupný v barvách:

> světle šedý
> šedý
> červený
> dostupnost dalších barev na dotaz (tm.šedá, černá)

 

Výsledná barevná kombinace se určuje při objednávce:

> gel-coat laminátového trupu, konzoly a sedačky ... bílý, šedý, černý
> doplňky ... šedé, černé
> neklouzavé polepy ROUGH SKIN (verze EVO, HD, PROFI) ... světle šedé, šedé, černé, modré
> polstrování standardně bílé, šedé nebo bílo-šedé

Náhled uspořádání konzoly Adventure SL-1 a sedačky SLS-500SL na nafukovacím člunu RIB Adventure V-500 HEAVY-DUTY

 

Motorové čluny

Kompletace výbavy SPORT

laminátová konzola řízení Racing#1 nebo Adventure Sport-2 s volitelnou vestavěnou palivovou soustavou

Kompletace výbavy Mini-Lux

konzola řízení Shark nebo Adventure ML-2 s úložným prostorem uvnitř konzoly, sedačka Doubleseat nebo Adventure SLS-2 (sklopná opěrka zad) pro dvě osoby s úložným prostorem

Kompletace výbavy LUXURY

konzola řízení Adventure SL-1 (volitelně se zabudovanou nádrží až 73 L) s přídním sedátkem, sedačka Adventure SLS-500 (sklopná opěrka zad) pro dvě osoby s úložným prostorem

Kompletace výbavy SUPER-LUX

konzola řízení Adventure SL-1 s přídním sedátkem (volitelně se zabudovanou nádrží až 73L), sedačka Adventure SLS-500SL pro dvě osoby s úložným prostorem a integrovaným nerezovým rámem pro osvětlení

Výbava paluby SUPER-LUX čítá konzolu řízení SL-1 a sedačku s integrovaným rámem, typ SLS-3SL. Zde Adventure V-500 v provedení HEAVY-DUTY

Prvky volitelné výbavy:

- odděleně instalovaný nerezový rám vč. pozičních a dálkových světel
- skládací stříška bimini Tessilmare

- laminátové kotevní plato s rolnou a vazákem, dva typy
- přídní polstrování na kotevní schránce

- opalovací plocha Adventure Sundeck nebo Adventure inflatable Sundeck
- GPS/sonar Raymarine nebo Humminbird
- sportovní volanty
- nerezové vrtule
- zabudovaná sprcha
- koupací žebřík, teleskopický
- zásuvka 12V / USB
- dálková světla
- transportní perzenik z PVC na míru člunu
- perzenik konzoly řízení / sedačky
- transportní kryt / vak motoru, polstrovaný

Kontaktujte nás pro sestavení konkrétní cenové nabídky na míru.

 

Motorové čluny

Mezi volitelnou výbavu patří volba materiálu nafukovacích tub a jejich výbava -

V-500 verze EVO

  • zesílené - dvojité, strojově horkým vzduchem svařované spoje
  • materiál HEYTex® boat H 5559, 1200 g/m2 + "Evolution" paket:
  • ventily Leafield C7 (5x)
  • neklouzavé polepy na tubách (2x2) - šedé, černé, modré
  • širší a silnější 120 mm ochranný obvodový pás (fendr) s lištou na odrážení stříkající vody
  • vyztužená madla Evolution ve tvaru vazáku (5x)
  • možnost změny obvodových lan na PVC madla bez příplatku
  • běžná dostupnost od objednání 60 dní
  • záruka na plováky 6 let

Motorové čluny

V-500 verze HEAVY-DUTY

  • zesílené - dvojité, strojově horkým vzduchem svařované spoje
  • materiál HEYTex® boat H 5559, 1200 g/m2 + "HEAVY-DUTY" paket:
  • ventily Leafield C7 (5x)
  • přetlakové ventily Leafield A6 (3x)
  • neklouzavé polepy na tubách (5x5) - šedé, černé, modré
  • 2 x 90 mm dvojitý ochranný obvodový pás (fendr) s lištami na odrážení stříkající vody
  • vyztužená madla Evolution ve tvaru vazáku (5x)
  • možnost změny obvodových lan na PVC madla bez příplatku
  • běžná dostupnost od objednání 60 dní
  • záruka na plováky 6 let

Motorové čluny

V-500 verze PROFI

  • zesílené - dvojité, strojově horkým vzduchem svařované spoje
  • materiál VALMEX® 7311 Heavy PVC storm grey, 1450 g/m2 + "Rubikon" paket:
  • ventily Leafield C7 (5x)
  • přetlakové ventily Leafield A6 (5x)
  • neklouzavé polepy na tubách (6x6)
  • 2 x 90 mm dvojitý obvodový ochranný pás s lištami na odrážení stříkající vody
  • třetí obvodový pás na přídi
  • ochrana spodní strany nafukovacích válců gumovými pásy (2x2)
  • zesílený laminátový trup
  • vyztužená madla Evolution ve tvaru vazáku (7x)
  • běžná dostupnost od objednání 90 dní
  • 6 let záruka na plováky
Pošlete emailem